El secreto d’Èric Battut, és un àlbum il·lustrat que ens ensenya les fases del creixement d’una planta, des que és una llavor fins que es converteix en un arbre i torna a donar fruits. El conte tracta d’un ratolí que enterra una poma, el seu secret que no explicarà a ningú. Altres animals del bosc li pregunten què ha amagat, i ell sempre diu que és el seu secret i que no ho revelarà mai. Però el ratolinet no s’adona que darrere seu va creixent una pomera. La pomera creix, floreix i dóna fruits. Finalment, cauen moltes pomes que es mengen entre tots.

A continuació, es presenta una seqüència didàctica que parteix d’aquest àlbum i està adreçada a alumnes de cicle inicial.

Resultado de imagen de el secreto eric

Context

Model Teòric

Què fa l'alumnat?

Context

El context de la seqüència didàctica és l’àlbum titulat El secreto, d’Èric Battut. A partir de la lectura d’aquest àlbum es pretén crear connexions entre ciències, matemàtiques i llengua, alhora que es fomenta el pensament crític per tal de treballar el procés de germinació d’una llavor i el creixement de les plantes.

Dificultats o reflexions sobre l'activitat

Per conèixer quines són totes les idees prèvies dels alumnes és important que abans de realitzar el dibuix a la primera sessió cap alumne expressi la seva opinió en veu alta, ja que aquesta pot condicionar els dibuixos d’altres alumnes.

Crèdits

Autora: Minerva Hidalgo.

Deixa un comentari