El test buit” de Charlotte Dumaresq, és un àlbum de tradició xinesa que mostra la importància de l’esforç i l’honestedat. Explica la història d’un emperador que ha de buscar successor pel tron, i ho fa d’una manera ben original: reuneix a tots els nens del país i els hi dóna llavors d’unes flors molt especials. Tots els nens al cap d’un any han de portar-li la flor, i el nen que faci créixer la flor més bonica serà el nou emperador. En Ping, un dels nens que sempre li havien agradat les flors, prova de totes les maneres possibles per fer créixer una flor de llavor de l’emperador, però van passant els dies i els mesos i no hi creix res. Quan arriba altra vegada la primavera, va cap al palau amb un test buit, i veu als altres nens amb flors molt boniques. Ell, mort de vergonya, es presenta davant de l’emperador i li explica què ha passat, que no ha crescut res però que s’hi ha esforçat molt- L’emperador li diu que és l’únic que no l’ha mentit, ja que de les llavors no hi podia créixer res. Per tant, en Ping es converteix en el nou emperador.

A continuació, es presenta una seqüència didàctica que parteix d’aquest àlbum i està adreçada a alumnes de tercer de Primària.

Resultado de imagen de el test buit

Context

Model Teòric

Què fa l'alumnat?

Context

El context de la seqüència didàctica és l’àlbum titulat El test buit de Charlotte Dumaresq. A partir de la lectura d’aquest àlbum es pretén crear connexions entre ciències, matemàtiques i llengua, alhora que es fomenta el pensament crític per tal de resoldre les preguntes que es poden generar al llarg de la història al voltant de les flors. Des del principi, ens fa sentir curiositat de què pot passar amb en Ping, ja que sempre ha plantat llavors i li creixen flors molt boniques, però quines condicions s’han de donar? Un cop acabat el conte, poden sorgir intrigues, curiositats i preguntes: les llavors bullides no floreixen? Per què? Com pot ser que a tots els hagi crescut una flor menys a en Ping?

Acció / Presa de decisions

Cal insistir que tots els materials serveixen per recollir dades, amb l’objectiu de fomentar que trobin la utilitat de tots els objectes. A més, és important recordar també que apuntin totes les dades al full per poder fer una bona comparació.

Crèdits

Autora: Clara Esorihuela.

Deixa un comentari