L’àlbum il·lustrat En Jan i en Pep fan un forat de Mac Barnett, explica la història de dos personatges que tenen l’objectiu de trobar alguna cosa espectacular sota terra, però no saben què. Comencen a cavar i cavar però no ho troben mai. Cansats, es queden adormits mentre el seu gos comença a desterrar un os i, de sobte, cauen tots tres i aterren a un lloc que, tot i semblar el lloc on comença la història, no ho és.

A continuació, es presenta una seqüència didàctica que parteix d’aquest àlbum i està adreçada a alumnes de sisè de Primària.

Resultado de imagen de en jan i en pep fan un forat

Context

Model Teòric

Què fa l'alumnat?

Context

El context de la seqüència didàctica és l’àlbum il·lustrat titulat En Jan i en Pep fan un forat. A partir de la lectura d’aquest àlbum es pretén crear connexions entre ciències, matemàtiques i llengua, alhora que es fomenta el pensament crític per tal de qüestionar-se el model terra que planteja l’àlbum i comparar-lo amb el que nosaltres coneixem.

Dificultats o reflexions sobre l'activitat

Cal tenir en compte el temps a l’hora de realitzar les activitats, ja que es tracta d’una seqüència llarga on cada activitat requereix una sessió per poder aprofundir en la temàtica.

Crèdits

Autora: Núria Martínez.

Deixa un comentari